Wetenschap en Technologie in Europa - Nigel Calder, Theo Martens

onderzoek en ontwikkeling in 20 landen

KORTE INHOUD

Dit boek stimuleert het Europese bewustzijn door de lezer mee te nemen langs hoogtepunten van Europees onderzoek; een fascinerende reis door een creatief continent.
Europa, bakermat van de moderne wetenschap, staat aan de vooravond van een nieuw wetenschappelijk tijdperk. De aanhoudende stroom van ideeën, uitvindingen en doorbraken zal Europa in de jaren negentig wederom doen vooruitlopen op het gebied van revolutionaire research in wetenschap en technologie. Creativiteit en innovatie kennen geen grenzen meer in het Europa van morgen, een continent dat thans meer laboratoria telt dan kastelen, paleizen en kunstmusea.
Al jaren zijn Europese wetenschapsjournalisten en redacteuren van vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften zich dan ook bewust van het belang van een goede voorlichting op Europees niveau. Zo vormde het rietal Nigel Calder, Bernard Dixon en Theo Martens al in 1985 een werkgroep die daarover besprekingen voerde met politici en met topfunctionarissen uit het Europese bedrijfsleven, de Europes...
1990Taal: Nederlandszie alle details...