Laten zien dat we beesten zijn... - Peter Gielissen, Pieter Vonk

gesprekken met jongeren over geweld

KORTE INHOUD

'laten zien dat we beesten zijn...' is een uitspraak van een achttienjarige jongen. Hij probeert een antwoord te vinden op de vraag naar het 'waarom' van zijn manier van leven.
Hij, en nog vele andere jonge mensen, spraken met de journalist Peter Gielissen (tekst) en de onderwijsgevende Pieter Vonk (onderzoek) over geweld; aan de orde kwamen onder meer berovingen, steekpartijen en raids op homoseksuelen. Beslist geen incidenten, maar regelmatig terugkerende activiteiten.
Ze vertelden openhartig over hun opvoeding, het falen van justitie en de vaak moeizame relatie met hun ouders. En niet zelden kozen ze daarbij voor een ontroerende omweg: hun eigen toekomstverwachtingen. Liefde, evenwicht, rust, een eigen gezin...
Brengt geweld status? Wat zijn de codes binnen de groepen waarin deze jonge mensen leven? Hoe kijken ze tegen anderen in de samenleving aan? Dat waren vragen die opwelden.
Gielissen en Vonk maakten dit boekje uit nieuwsgierigheid. De opvattingen van justitie zijn bekend. De milde opstelling van de welz...
1985Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

1985Uitgever: BZZTôH94 paginasTaal: Nederlands