DOKTER ZJIVAGO - Boris Pasternak

KORTE INHOUD

Het verhaal begint bij het overlijden van de moeder van de tienjarige Joeri. Na de begrafenis van zijn moeder ontfermen Alexander Gromeko en zijn vrouw Anna zich als pleegouders over de jongen. Later studeert Joeri geneeskunde en schrijft hij gedichten. Op zeker moment is hij samen met zijn verloofde Tonja die de dochter is van zijn pleegouders, aanwezig op een galabal waar het meisje Lara met een pistool op Komarovski schiet, die haar verkracht heeft, waarbij ze hem licht verwondt.
Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog neemt Joeri dienst als geneesheer in het Russisch Leger. Aan het front kruisen de wegen van Joeri en Lara zich opnieuw. Zij heeft als verpleegster dienst genomen om er haar echtgenoot Pavel Pavlovitsj te kunnen zoeken. Beiden voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar weerstaan deze verleiding.
Nadat de oorlog is afgelopen vervolgen ze elk hun eigen weg. Joeri keert terug naar zijn echtgenote Tonja in Moskou. Ondertussen heeft echter de Russische Revolutie plaatsgevonden en wordt hij gecon...
1961Taal: Nederlandszie alle details...

1x bekroningen & co

Categorie

Details

1961Uitgever: Bruna600 paginasTaal: Nederlands