Van invaller tot kernspeler - Paul de Knop

de toekomst van de sport in Vlaanderen

KORTE INHOUD

Sinds de jaren zeventig is Vlaanderen een voorloper op het terrein van 'Sport voor Allen'. Maar inmiddels is het maatschappelijk leven drastisch veranderd. De bewegingsarmoede is toegenomen en in het topsport-landschap speelt Vlaanderen slechts een bescheiden rol.
De paarse regering die in 1999 aantrad, heeft sport daarom hoger op de politieke agenda geplaatst. Zal Vlaanderen stilaan opnieuw evolueren naar een sportieve samenleving? Hoe kunnen we Vlaanderen een prominente plaats geven op het topsportplatform? Wordt de sport door de overheid onvoldoende naar waarde geschat? Welke vernieuwende beleidsmaatregelen kunnen er worden genomen? Dat zijn de belangrijkste , toekomstgerichte vragen die centraal staan in dit essay.
In 'Van invaller tot kernspeler' gaat Paul de Knop, samen met een veertigtal academici, beleidsmakers, sportjournalisten, vertegenwoordigers van sportkoepels, praktijkwerkers uit sportfederaties, -clubs en -diensten, trainers en sporters zelf, een discussie aan over hoe de Vlaamse sport er in de ...
2004Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

2004Uitgever: Van Halewyck93 paginasTaal: Nederlands