Sonay A. Hier wil ik wonen - Andreas Matlé

KORTE INHOUD

Wanneer ben je Duitser, wanneer ben je Turk? Sonay en Ilkay hebben zich dat eigenlijk nooit zo hoeven afvragen. Zij voelen zich vrije westerse meiden die weten wat ze willen. Dat ze Turkse ouders hebben die veel sceptischer staan tegenover de verworvenheden van het vrije Westen is iets wat hun nooit erg heeft beziggehouden.
Hun ouders leiden een stereotiep immigrantenbestaan, waarvan hard werken en - ogenschijnlijke - aanpassing aan de omgeving de belangrijkste ingrediënten vormen. Maar hoe liberaal ze zich naar buiten ook mogen tonen, binnenshuis respecteren ze de oude tradities. Niettemin zijn Sonay en Illkay redelijk bevoorrechte meisjes, want over het algemeen kunnen ze zich behoorlijk vrij bewegen.
Alles verandert echter als het ineens tot de vader doordringt dat zijn dochters bijna volwassen zijn. Plots hecht hij sterker aan de traditie dan iemand ooit had verwacht en neemt hij dramatische maatregelen. Sonay en Illkay, die zich nauwelijks kunnen verweren, moeten hun 'vrijgevochtenheid' waarmaken.
Het waarg...
1996Taal: Nederlandszie alle details...