Op zoek naar het oorspronkelijke christendom - M. Dieperink

feit en fictie in De Da Vinci Code en in de moderne gnostiek

KORTE INHOUD

In onze tijd liggen de kerk en het traditionele christendom zwaar onder vuur. Dat gebeurt in romans als De Da Vinci Code, maar ook via auteurs als Elaine Pagels, Jacob Slavenburg en Willem Glaudemans. Wat hen allen bindt, is de sympathie voor de gnostiek. Dit staat voor een tolerante en vrouwvriendelijke vorm van spiritualiteit, met weinig nadruk op dogma's en instituten. In de lijn van deze opkomende 'neognostiek' past ook de overweldigende media-aandacht voor de uitgave van het vertaalde Judasevangelie in het voorjaar van 2006.
Velen voelen zich aangesproken door de idee van neognostici, en bezoeken hun lezingen of lezen hun geschriften. Anderen zijn het niet eens met de neognostiek, maar weten dit niet altijd helder te verwoorden.
In dit boek schept de theologe Martie Dieperink helderheid over de orrsprong en de achtergrond van de neognostiek. Haar diepgaande kennis van zowel deze stroming en de historie ervan, als van de vroege kerkvaders, stelt haar in staat feit en fictie te scheiden. Zo weet ze antwoord ...
2007Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

2007Uitgever: Boekencentrum189 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9023921623ISBN-13: 9789023921622

REVIEWS VAN DIT BOEK