Klassieke Mythologie - A.R. Hope Moncrieff

KORTE INHOUD

De verhalen uit de klassieke mythologie zijn generaties lang een fascinerende inspiratiebron gebleven voor schrijvers en kunstenaars in heel West-Europa.
Dit boek geeft een overzicht van de beroemde verhalen van het Oude Griekenland, verlevendigd door talrijke illustraties van de meesterlijke kunstwerken waarvoor de oude mythen als inspiratie hebben gediend - een leerzame inleiding in de klassieke mythologie.
TEKST BINNENFLAP:
Door de geschreven geschiedenis heen hebben volkeren over de hele wereld verhalen bedacht om de grote mysteries van de natuur te verklaren en de cultuur waarin ze leefden, te rechtvaardigen. Voor de oude Grieken kwam de zon op en ging ze onder omdat Phoebus-Apollo dagelijks langs de hemel reed in zijn schitterende wagen, terwijl de winter kwam toen Persephone, de dochter van Demeter, de godin van de aarde, naar de onderwereld afdaalde. Bijgestaan of belemmerd door de goden, vormden ook menselijke helden het onderwerp van legendarische verhalen. Velen van hen verpersoonlijkten een bepaalde ...
1993Taal: Nederlandszie alle details...

Details

1993Uitgever: Rebo Productions160 paginasTaal: Nederlands