Het Bizarre Brein - Prof.dr. Vilayanur Ramachandran, Sandra Blakeslee

wat fouten in de hersenen leren over de werking ervan

KORTE INHOUD

Een lerares kreeg een hersenbloeding waardoor de linkerhelft van haar lichaam verlamd raakte, maar ze houdt vol dat haar linkerarm niet verlamd is. Toen ik haar een keer vroeg van wie die arm was die naast haar in bed lag, verklaarde ze dat hij van haar broer was.
Na een hersenbloeding van andere aard begon een bibliothecaresse onbedaarlijk te lachen. Dat duurde een hele dag, totdat ze letterlijk stierf van het lachen.
Deze patiënten van wie het verhaal in dit boek in detail wordt beschreven, vormen onze gids tot het innerlijke functioneren van het menselijk brein - dat van u en van mij . Hun syndromen zijn geenszins curiositeiten, maar laten zien welke principes ten grondslag liggen aan het functioneren van de normale menselijke geest en hersenen en werpen licht op de wijze waarop wij ons lichaam ervaren, op de taal, het lachen, dromen, depressiviteit en andere typisch menselijke eigenschappen.
Volgens mij is er niet zoveel verschil tussen een medische wetenschapper en een speurder. In dit boek probeer ik het g...
1998Taal: Nederlandszie alle details...