Geschiedenis van de dorst - Van Uytven Raymond

twintig eeuwen drinken in de Lage Landen

KORTE INHOUD

De mens - zo stelt Plinius de Oudere al in de eerste eeuw - is het enige wezen dat drinkt ook als het geen dorst heeft... Water, wijn, bier, brandewijn, jenever, pils, frisdrank en de exotische indringers chocolade, koffie en thee: door de geschiedenis heen hebben alle mogelijke dranken elkaar bestreden om de gunst van de 'drinker'.
Maar wie dronk wat? En waarom? Water en bier voor de armen, wijn voor de rijken? Koffie voor de heren, thee voor de dames? Dit boek dompelt de lezer onder in het drankverbruik van de Lage Landen, vanaf het begin van onze tijdrekening tot nu, van honingmee tot ijsthee. Geschiedenis van de dorst is bovendien een cultuurgeschiedenis met een unieke kijk op het dagelijkse leven van onze voorouders, hun materiële welstand en manier van denken. Een standaardwerk waarvan iedereen kan genieten. Gezondheid!
RAYMOND VAN UYTVEN, hoogleraar em. geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen en de K.U.Leuven, verdiepte zich in literaire en ambtelijke teksten over dranken, serveert de lezer interessan...
2007Taal: Nederlandszie alle details...

Dit boek staat op 3 wenslijstjes

REVIEWS VAN DIT BOEK