Een veiliger oord (serie) - Hilary Mantel

Vrijheid - Gelijkheid - Broederschap

KORTE INHOUD

Vrijheid - gaat over de opmaat naar de opmaat naar de Franse Revolutie: de lege staatskas; het onvermogen van de koning om die weer te vullen; zijn besluiteloosheid; de hongersnood en de idioot hoge broodprijzen; de onvrede onder de burgers; de weigering van de boeren om hun herendeel te vervullen; de steeds luider wordende roep van burgers om stemrecht.
Gelijkheid - de eerste doden zijn gevallen, de Revolutie is begonnen. Eén ding is zeker, de krachten die het volk drijven zijn onomkeerbaar. Vooralsnog bestaat de monarchie en leeft de koning en lijkt het volk te willen vasthouden aan die stand van zaken. Maar we weten hoe snel de stemming kan omslaan naarmate honger groeit en wanhoop toeneemt door een man, een mening, een woord.
Broederschap - Frankrijk, 1792. De jonge Republiek wordt vanbinnen verscheurd door burgeroorlog en vanbuiten bedreigd door de grootmachten van Europa, die de monarchie met geweld willen herstellen. De Revolutie hangt aan een zijden draadje. In de oplopende spanning klinkt steeds luider...
2014Taal: Nederlandszie alle details...

uitgelicht door de verkoper

"De Franse revolutie alsof je ze zelf meemaakt!"

Dit boek staat op 1 wenslijstjes

Categorie

Details

2014Uitgever: SignatuurReeks: Een veiliger oord3 boekenTaal: Nederlands