De communicatieoorlog - Frits Bloemendaal

hoe de politiek de pers in haar greep probeert te krijgen

KORTE INHOUD

De Nederlandse overheid is het contact met de burger kwijtgeraakt. Als reactie daarop probeert ze krampachtig de stroom van informatie te beheersen in de hoop de greep op de gebeurtenissen terug te krijgen.

De communicatieoorlog beschrijft hoe de overheidscommunicatie de afgelopen decennia is veranderd. Geïnspireerd door politieke campagnes in de VS en Engeland en de opkomst van de beeldcultuur, heeft het imagomanagement in de politiek aan belang gewonnen maar is tegelijkertijd de verhouding met de media verslechterd. In november 2007 braken medewerkers van het ministerie van Sociale Zaken in in het computernetwerk van de Gemeenschappelijke Pers Dienst (GPD). Dit incident is tekenend voor de huidige vijandige relatie tussen pers en overheid: er woedt een harde strijd om informatie.

Frits Bloemendaal sprak met politici, ambtenaren en voorlichters maar ook met journalisten. De communicatieoorlog is niet zozeer een aanklacht tegen de gevestigde politiek, maar vooral een analyse hoe het komt dat de overheidsinforma...
2008Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2008Uitgever: Ambo Anthos221 paginasTaal: NederlandsGrootte:  200x125x22ISBN-10: 9026321813ISBN-13: 9789026321818

REVIEWS VAN DIT BOEK