Wanhopige Personages - Paula Fox

KORTE INHOUD

Otto en Sophie Bentwood wonen in een gerenoveerde zandstenen villa in Brooklyn. De verzamelde werken van Goethe staan keurig gerangschikt op hun boekenplank, ze hebben sinds kort een nieuwe, roestvrijstalen keuken, en langs de stoep staat een plezierig model Mercedes geparkeerd.
Als Sophie in haar hand wordt gebeten door een uitgehongerde buurtkat, is dat de eerste van verschillende kleine en omineuze rampen die het leven van de Bentwoods tot een kwelling zullen maken. Gedurende drie dagen verkeert Sophie in de grootst mogelijke paniek of zij al dan niet rabiës zal krijgen. In haar wanhoop worden geleidelijk aan de breuklijnen en barsten zichtbaar van een huwelijk - en een maatschappij - in verregaande staat van ontbinding.
'Wanhopige Personages' behoort tot de absolute hoogtepunten van de Amerikaanse literatuur. De roman is vergeleken met het werk van F. Scott Fitzgerald, Herman Melville en Saul Bellow. De fenomenale herontdekking van 'Wanhopige Personages' maakte dit boek al tot een bestseller in de Verenigde...
2002Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

2002Uitgever: Bert Bakker239 paginasTaal: Nederlands