Vier vijf ! Dit boekje werd geschreven bij het eerste lustrum van de Celtic Pub The Duke - Joop Buma

aan de Vlasmarkt te Middelburg.(beperkte oplage; ambachtelijk in eigen beheer gemaakt boekje)

KORTE INHOUD

Joop Buma (Johannes Herman Buma) is in 1931 geboren in Zuidlaren. Hij werd onderwijzer, Hoofd der School te Rotterdam, muziekleraar (hij was koordirigent) en schrijver.
Joop Buma schreef aanvankelijk zijn jeugdherinneringen uit de Tweede Wereldoorlog op voor zijn leerlingen. In boekvorm uitgegeven werden deze op veel scholen gretig gelezen. Later publiceerde hij meer (eveneens vaak autobiografische) verhalen en gedichten. Ook schreef hij (kunst)historische studies. Zijn boeken worden vaak uitgegeven als bibliofiele exemplaren, die ambachtelijk worden vervaardigd via zijn eigen uitgeverij 'Mea Sponte'.
Een viertal boeken van Joop Buma werd vertaald in het Engels. Na zijn pensionering ging hij zelf zijn werk Mea Sponte uitgeven. Vaak in bibliofiele uitgaven, fraai handgebonden en soms in klein formaat tot ultramini toe. In enkele gevallen illustreerde hij zijn boeken zelf. Zijn oeuvre, waarvan diverse malen een expositie te zien is geweest, bevindt zich grotendeels in de Koninklijke Bibliotheek te 's-Gravenhage...
1998Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

1998Uitgever: Mea Sponte5 paginasTaal: Nederlands