Soul on ice - Eldridge Cleaver

brieven en essays van Eldridge Cleaver

KORTE INHOUD

Eldridge Cleaver, een maniak van zwaar kaliber die zich een prominente plek binnen de zwarte Amerikaanse bevrijdingsbeweging wist te verwerven.
In 'Soul on Ice' (1968), een verzameling essays, artikelen en autobiografische ontboezemingen, maakt Cleaver gewag van het feit dat hij lange tijd een perverse voorkeur voor witte vrouwen aan de dag legde. In zijn ogen vormden zij de belichaming van het Amerikaanse racisme en dat was precies wat hem opwond: de vrouw van de blanke staat voor iets waar de zwarte man zijn vingers maar beter niet aan kan branden!
Ooit was Eldridge Leroy Cleaver de hoop van zwart Amerika. In de gevangenis schreef hij de wereldwijde bestseller Soul on Ice die in het roerige jaar 1968 door de New York Times bekroond werd tot boek van het jaar. Indringend en ontroerend had Cleaver daarin stem gegeven aan de woede van het rebellerende getto.
Het begon met het stelen van een fiets waarna hij snel overstapte naar de meer winstgevende drugshandel. Onderwijl werkte Cleaver voortvarend aan zijn carri...
1971Taal: Nederlandszie alle details...