Rebekka's dochters - Dylan Thomas

KORTE INHOUD

Wie is Rebekka? Iedereen weet in elk geval hoe ze eruit ziet. Ze draagt een traditionele combinatie van de vrouwen van Wales: zwierige zwarte rok, grote zwarte punthoed. Maar zij is een man. En dat zijn Rebekka's dochters óók - alle driehonderd! Zij rijden uit over de wegen van Turnpike Trusts. Ze terroriseren de overwegwachters, ze verbranden de gehate tolhekken. Wales, ontwaak! Ze zijn gewapend met geweren, bijlen, hooivorken. Ze rijden bij nacht en nevel, Ihun grote laarzen, met hun zwartgemaakte gezichten, hun rokken wapperend in de wind.
In dit fantastische boek kon Dylan Thomas al zijn talent tot verbeelding van de mystiek, geheimzinnigheid, schoonheid en demonie van het land van Wales tentoonspreiden.
De in 1953 overleden dichter, die een nieuwe periode in de Engelse poëzie inluidde en met 'Onder het melkwoud' wereldroem verwierf, had zich altijd tot doel gesteld een roman te schrijven die tevens kon fungeren als een regelrecht filmscenario. En omgekeerd: een filmscenario dat gereed voor opname, bij de d...
1965Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

1965Uitgever: Arbeiderspers175 paginasTaal: Nederlands