Leopold III. De Koning, het Land, de Oorlog. - VELAERS Jan, VAN GOETHEM Herman

KORTE INHOUD

1ste druk. Hardcover, stofwikkel, gebonden, 1152 pp. Foto's in ZW. Bibliografie, noten, index. Noot LT: Alhoewel het boek door zijn volume, zijn rijke bibliografie en de notenmassa bedoeld is om het vraagstuk van de koningskwestie af te sluiten (in academische kringen spreekt men dan van een zogenaamd 'definitieve studie'), laat het (gewild?) enkele eigenaardige lacunes achter en mist het daardoor zijn objectief.
In 1995 brengen Buch en Vanderlinden een studie over het Congolese uranium. In 2001 verscheen een interessante studie van Robert Close, Léopold III: les 'non-dits', dat bepaald geen blad voor de mond neemt en talrijke nieuwe archiefstukken aan het dossier toevoegt. In 2011 plaatst de goed gedocumenteerde studie van J.P. Van Rossem de koningskwestie in een geopolitiek kader; het uraniumcontract speelt weerom een cruciale rol.
• Hieronder de uitzending 'Histories', uitgezonden door de BRTN op 15 december 1997. Dit programma - alhoewel goed gemaakt - blijft aan de oppervlakte en brengt geen internat...
1994Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

1994Uitgever: Lannoo152 paginasTaal: Nederlands