In Den Haag geschied - Han Foppe

750 jaar in verhalen en beschouwingen

KORTE INHOUD

'Den Haag is nog steeds de meest tropische stad van Nederland,' schrijft Philip Markus als hij het Den Haag van Spinoza vergelijkt met de stad van nu. De nichtjes in een verhaal van Helga Ruebsamen komen eind jaren veertig tot een geheel andere conclusie.
'In Den Haag geschied' is een bundel verhalen en beschouwingen over historische en minder historische gebeurtenissen, personen en personages in de loop van het 75O-jarig bestaan van de stad. Sommige schrijvers houden zich strikt aan de feiten. Anderen laten zich wel door de historie inspireren, maar geven meer ruimte aan de verbeelding.
Martin Hartkamp kruipt in de huid van Jan de Bakker, Marita Mathijsen praat met Thorbeke en Graa Boomsma arrangeert een ontmoeting met de moordenaar Hendrik Jut.
Frédéric Bastet onderzoekt o f Couperus de stad wel duidelijk heeft beschreven, Willem Brakman duikt opnieuw voor de Duitsers onder en F. Springer is aanwezig op een deftig feest. Behalve de genoemde auteurs werken nog tien andere mee aan deze fraai geïllustreerde bunde...
1998Taal: Nederlandszie alle details...