De wijsheid van het lichaam - Sherwin B. Nuland

KORTE INHOUD

We zorgen goed voor ons lichaam, maar er zijn talloze manieren waarop ons lichaam voor zichzelf zorgt. Het functioneert - en dat is even vanzelfsprekend als wonderbaarlijk - om de voortgang van ons leven te waarborgen.
In 'De Wijsheid van het lichaam' schetst Sherwin B. Nuland een fascinerend beeld van het woelige universum dat ons lichaam is - een geheel dat bestaat uit turbulente chemische processen, een schijnbare chaos van weefselstructuren en biljoenen, door een veelzijdig reactievermogen gekenmerkte lichaamscellen. Nuland laat zien hoe verbazingwekkend genoeg, de stabiliteit van onze gezondheid te danken is aan deze stormachtige activiteit in ons lichaam.
Maar het ware geheim van de overleving van onze soort is gelegen in het feit dat we de noodzaak tot puur overleven te boven zijn gekomen. De mens heeft zijn unieke biologische eigenschappen benut om de lange weg af teleggen van het genus homo naar de species sapiens, en aldus ontwikkeld wat elk van ons uniek maakt - de menselijke geest.
Het is deze evolu...
1997Taal: Nederlandszie alle details...

uitgelicht door de verkoper

"Fascinerend beeld van hoe ons lichaam functioneert en overleeft."

Dit boek staat op 1 wenslijstjes

Categorie

Details

1997Uitgever: Anthos445 paginasTaal: Nederlands