De wet van het hart - Dorien Pessers

KORTE INHOUD

De publicaties van Dorien Pessers hebben vanaf het eerste moment controverses opgeroepen. Zij is een scherpzinnig (tevens scherp en zinnig) en volstrekt zelfstandig denkster.
In een reeks essays, in de Volkskrant voornamelijk, maar daarnaast ook in andere kranten en tijdschriften, formuleert Pessers haar inzichten. Zij ziet hoe het economisch denken het hele leven is gaan beheersen en hoe dat vooral voor vrouwen contraproductief werkt. Haar stuk over kinderopvang bijvoorbeeld ('Handel in kindervlees') lokte een ware oorlog onder feministen uit. Zelf 'feministe' deinst zij er niet voor terug om de geloofsartikelen van het feminisme voortdurend te testen en zo nodig te ondergraven.
Maatschappelijk progressief en moreel conservatief is een paradox waarin Pessers floreert. Zij schrijft provocerend over belangrijke vraagstukken: over de liefdesbetrekkingen tussen mannen en vrouwen; over huishoudelijke zorgarbeid; over de seksualisering van de publieke sfeer, over geboorte-technologie, over moraal, over de beginsele...
1994Taal: Nederlandszie alle details...