De evolutie van de aarde - Derek Elsom

KORTE INHOUD

Dit boek geeft een doorsnede van onze planeet, vanaf de gesmolten kern tot en met de ijle atmosfeer. Hoe is die gloeiende vuurbal ooit leefbaar geworden? Hoe functioneert de aarde en geeft ze vorm aan oceanen en continenten, landschap en organismen? Tal van boeiende voorbeelden, uitzonderlijke foto's en verhelderende tekeningen maken de processen duidelijk die het aanschijn van de aarde bepalen en haar hebben gemaakt tot een dynamische, levende woonplaats.
TEKST OP ZIJFLAP:
In de laatste 25 jaar is onze kennis van de krachten die op de Aarde gestalte geven exponentieel toegenomen, juist nu één van die krachten - het gedrag van de mensheid - het voortbestaan van de planeet zelfs bedreigt.
Nooit eerder wisten we zóveel over de Aarde en het functioneren ervan als nu en nooit eerder was dat zo belangrijk. Dit boek geeft een diepgaand inzicht in de wijze waarop de aarde werkt. Prachtig geïllustreerd en helder geschreven, vormt het een volledige en eigentijdse verhandeling over de structuur, de vormenrijkdom en het f...
1994Taal: Nederlandszie alle details...