De eenzaamheid der priemgetallen - Paolo Giordano

KORTE INHOUD

'De eenzaamheid van de priemgetallen' is het aangrijpende verhaal van een bijzondere vriendschap, dat de lezer vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt. Een grandioze roman waarmee Paolo Giordano blijk geeft van een diepgaand inzicht in de complexe menselijke psyche.
De zevenjarige Alice moet van haar vader elke dag naar skiles. Op een mistige ochtend zondert zij zich af van haar skiklasje, komt ten val en ondervindt daar de rest van haar leven de gevolgen van.
Mattia is hyperintelligent en schaamt zich voor zijn zwakbegaafde tweelingzusje Michela. Als de tweeling op weg is naar een verjaardags-
partijtje laat Mattia Michela achter op een bank in het park met de opdracht dat ze daar op hem moet wachten. Als hij terugkomt is zijn zusje verdwenen.
Op de middelbare school kruisen de levens van Alice en Mattia elkaar en er ontstaat een uitzonderlijke vriendschap. Ze voelen zich vanaf de dag van hun ontmoeting verbonden, maar merken al snel hoe moeilijk het is om wezenlijk contact met elkaar te krijgen.
Mattia dacht...
2009Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

2009Uitgever: Bezige Bij318 paginasTaal: Nederlands