Begaafd - Nikita Lalwani

KORTE INHOUD

Rumi Vasi is tien jaar, twee maanden, dertien dagen, twee uur, tweeënveertig minuten en zes seconden oud. De kans dat ze samen met John Kemble van school naar huis loopt is 0,2142 - een kans die nog eens aanzienlijk kleiner wordt door de dikke wollen maillots die ze van haar ouders moet dragen. Rumi is hoogbegaafd en in de loop der jaren leidt haar vader haar met ijzeren discipline naar de vervroegde toelatingsexamens van Oxford. Maar Rumi is ook gewoon een meisje dat opgroeit en ontdekt dat het leven veel meer te bieden heeft dan alleen wiskunde. Ze laat haar huiswerk voor wat het is en gaat op zoek naar echte vriendschap. Terwijl de druk van haar vader steeds meer toeneemt, groeit bij Rumi de behoefte aan liefde.
'Begaafd' is een hartvervorende roman waarin Nikita Lalwani een klassiek immigrantenverhaal vervlecht met een origineel, verfijnd portret van een bijzondere en eigenzinnige tiener.
NIKITA LALWANI(1973) werd geboren in India, maar groeide op in Wales. 'Begaafd' is haar debuutroman. Ze woont in Londen.

...
2008Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

2008Uitgever: Bezige Bij342 paginasTaal: Nederlands